Ovocná krása

  • -

Ovocná krása

0ovocna_krasa

K pěstění vaší pleti, pokožky potažmo krásy nemusíte utrácet horentní sumy! Někdy postačí to, co máte v kuchyni. Ne, nemyslím tím nějaké kuchyňské náčiní, ale suroviny. Lépe řečeno ovoce. 

 

V ovoci (i dalších produktech z kuchyně) máme mnohdy neuvěřitelné poklady, které stojí ta úvahu k pěstění i péči o zdraví. Které to jsou?

 

Ananas

Tropické lahodné ovoce, které je doslova nabušené vitamíny C, B, minerální látky železo, zinek, mangan, hořčík, vápník, a rovněž , draslík, měď, fosfor, kyseliny listovou a pantotenovou a v neposlední řadě i enzym bromelin a karoten.

 

Jaký má ananas efekt?

  • čistí pleť a odbourává zánětlivé procesy (včetně akné)
  • pomáhá lepšímu spalování, tudíž hubnutí
  • i ananasová šťáva takto působí, a ta má ještě další efekt – skvěle funguje na „zmizíkování“ pigmentových skvrn

0ovocna_krasa

 

Meruňky

Jsou silné svým obsahem beta karotenu, C. řadu B, minerálních látek jako je vápník, hořčík, draslík, rovněž sodík, železo, měď, dále obsahují lykopen, kyselina listová a pektiny.

 

Co meruňky nabídnou?

  • velmi dobře pomáhají regeneraci pokožky
  • odvodňují, tudíž napomáhají i zeštíhlení
  • pomáhají vyladit hormony v organismu, čímž přispívají k lepší kvalitě pleti a její elasticitě

 

Banány

Jsou zásobárnou draslíku, vápníku, hořčíku, zinku, jódu, manganu, selenu, fosforu, měď, řady vitamínů B, vitamínu C, kyseliny listové, serotoninu a škrobu.

 

Čím jsou banány prospěšné?

  • podporují funkci mozku
  • posilují nervovou soustavu oddáním hořčíku
  • a tím zklidňují pokožku a dodávají jí svěží vzhled

 

Jablka

Jsou bohatá na řadu vitamínů B, sodík, vápník, draslík, hořčík, železo, třísloviny, éterické oleje, pektiny, křemík, mangan, fosfor, kyselina listovou a flavonoidy

 

Co jablíčka nabízí?

  • mají příznivé účinky na žaludek a střevo, čímž čistí organismus potažmo pokožku
  • působí regeneračně nejen na mozek ale i buňky, čímž regenerují i buňky pleti
  • chrání cévy a to včetně těch žilek v pokožce.

 

  • Veškeré ovoce je ideální konzumovat v čerstvém stavu, maximálně jen málo tepelně zpracované, aby neztratilo své výživné látky, vitamíny a minerály

 

A příště ještě pokračujeme v ovocné jízdě!

 

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Jelínková

Sekce: NOVINKY , ZAJÍMAVOSTI

Tagy :